
Bladluis bestrijden met ECOstyle

Schade van bladluis herkennen
Bladluis laat vaak duidelijke sporen achter op je planten. Je ziet meestal een plakkerige, glanzende laag op het blad: dat is honingdauw, een zoete afscheiding van de luis. Deze honingdauw trekt mieren aan en kan schimmels zoals roetdauw veroorzaken, wat je herkent aan zwarte vlekken op het blad.
Ook zie je dat jonge bladeren vervormen, krullen of misvormd groeien. Soms verkleuren ze geel of vallen ze vroegtijdig af. Zie je dit soort schade? Grote kans dat bladluizen de boosdoener zijn.

Wat te doen tegen luizenplaag?
Veelgestelde vragen over bladluis
In welke planten komt bladluis voor?
Waar komen bladluizen op af?
Is bladluis schadelijk?
Ik heb bladluis in mijn kamerplant, wat kan ik doen?
Bladluis in je kamerplant? Geen paniek! Spoel de plant af met lauwwarm water om de meeste luizen te verwijderen. Besproei de plant daarna met LuisVrij. Verwijder eventueel zwaar aangetaste bladeren.
Waar komen bladluizen vandaan?
Bladluizen komen vaak mee met nieuwe planten of waaien aan via de wind, vooral in het voorjaar. Ze verspreiden zich snel en kunnen ook binnenshuis opduiken via open ramen of kleding van mensen die buiten in contact zijn geweest met besmette planten.
Wat eet een bladluis?
Een bladluis eet plantensappen: met een steeksnuit prikt hij in jonge bladeren of stengels en zuigt daar de voedingsstoffen uit. Daardoor verzwakt de plant, en de bladluis scheidt als bijproduct kleverige honingdauw uit — waar mieren dan weer dol op zijn.

Hoe kom je van bladluis af? Bladluis bestrijden
